Archive for 8/1/11 - 9/1/11

20 Tricks Sengal Google

Klik gambar untuk besarkan

Kali ni nenek nak tunjuk kesengalan Google.

1. Google Gravity
Link: http://mrdoob.com/projects/chromeexperiments/google_gravity/

2. Google Epic
Link: http://www.toobigtouse.com/

3. Google Rainbow
Link: http://www.seetherainbow.com/

4. Google Loco
Link: http://www.thatsloco.com/

5. Annoying Google
Link: http://www.donttypelikethis.com/

6. Google Pacman
Link: http://www.google.com/pacman/

7. Google Magic
Link: http://darkartsmedia.com/Google.html

8. Google Chuck Norris
Link: http://www.nochucknorris.com/

9. Google Hacker
Link: http://www.google.com/webhp?hl=xx-hacker

10. Google Gothic
Link: http://www.gothengine.com/

11. Google Piglatin
Link: http://www.google.com/webhp?hl=xx-piglatin

12. Google Sphere
Link: http://mrdoob.com/projects/chromeexperiments/google_sphere/

13. Google Mirror
Link: http://elgoog.rb-hosting.de/index.cgi

14. Google BSD
Link: http://www.google.cl/

15. Google Cheese
Link: http://www.google.com/moon/

16. Google MetalPlex
Link: http://www.google.com/mentalplex/

17. Google Bork
Link: http://www.google.com/webhp?hl=xx-bork

18. Who's The Cutest
Link: http://whosthecutest.com/

19. Google Pirate
Link: http://www.google.com/webhp?hl=xx-pirate

20. Once In A Blue Moon
Link: http://www.google.com/search?num=30&hl=en&q=once+in+a+blue+moon

Sebagai tambahan, nenek nak ucap Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin kepada semua orang. Kalau ilmu yang nenek bagi ni tak berguna atau terlalu noob, harap dimaafkanlah ye. Hati-hati balik kampung. Kirim salam kat orang kat kampung tu. Ingat nenek kat kampung, ingat nenek kat blogspot.
Read More >>

Lajukan Internet Download Manager

Kali ni nenek nak bagi tips nak lajukan transfer rate untuk Internet Download Manager cucu. Walaupun transfer rate untuk Internet Download Manager ni dah cukup tinggi, mesti ada yang tak puas lagi kan? Tips ni mungkin dah lapok tapi nenek nak share gak dengan cucu-cucu semua manalah tau kot ada yang taktau lagi. ni cara-cara untuk lajukan transfer rate untuk Internet Download Manager cucu:

1. Klik Options pada tab Downloads.
2. Klik tab Connection dan tukarkan setting kepada tersebut:

Klik gambar untuk besarkan
Connection Type/Speed= Other:9999999
Default max. conn. number= 16

3. Klik OK.
4. Buka regedit dengan klik start dan search regedit.
5. Expand HKEY_CURRENT_USER dan software.
6. Klik pada DownloadManager dan double click pada ConnectionSpeed.
7. Tukarkan setting seperti berikut:

Klik gambar untuk besarkan
Value data= FFFFFFFF
Base= Hexadecimal

8. Klik OK dan tutup regedit.

Lihat hasilnya! Takdelah laju manapun. Cuma tingkatkan sebanyak 10%-20% je. Kalau ada mana-mana yang nenek salah tolong betulkan ye.
Read More >>

TheWorld Browser

Credit to: Tom Hat
Klik gambar untuk besarkan
Pernah dengar tak pasal browser ni? Nenek baru pertama kali dengar. Itupun lepas diperkenalkan oleh saudara Tom Hat atau nama manjanya Tommy. Sebelum install browser ni, jom tengok dulu apa yang best pasal browser ni:

1. Resource Usage Control
Optimized memory release
  • To get a better performance of resources control, TheWorld 3.0 has been optimized a lot in the main frame for memory release.
  • Especially under multi-process mode and mixed mode, resources can be released completely when pages get closed. Consequently, the problem that memory usage rises can be solved drastically.
2. Anti-Crash, Anti-Freeze
Anti-crash & anti-freeze
  • Web pages may give no response for a period of time due to the codes or a website’s causation.
  • The unique mixed mode can not only prevent the browser from crashing, but also perform pretty well in anti-freeze.
  • When the anti-freeze function is enable, even if a web page is unresponsive, it will not impact on other pages or rather the browser.
3. A Higher Speed
More fluent web browsing
  • The mixed mode of TheWorld 3.0 can utilize the capability of multiple CPU processors adequately and reasonably. The browser will be more fluent when you browse the web.
  • The intelligent function of performance optimization can reduce the CPU and memory usage considerably when plenty of web pages are opened.
4. InPrivate Browsing
Privacy protection
  • With the function of private browsing in TheWorld 3.0, you do not need to worry that web pages you browsed can be seen by other people.
  • In private browsing window, web pages that you browsed will not leave any data such as history etc. New cookies, temporary files and web forms will be totally cleared when you close the private browsing window.
5. Enhanced Download
Perfect combination of download and browse
  • TheWorld 3.0 has combined the downloader and web browser, which provides you a simple but practical enhanced download function.
  • The enhanced downloader has overcome the shortage of IE's download and it supports multi-thread download, resumable download, with intuitive download management. It will be a good helper for your web browsing.
6. Search Bar Suggestion
Convenient search
  • When you input keywords in search bar, the browser will automatically display the most popular and related suggestions, which makes it more convenient for you to select the most proper keywords and the information that you really need.
  • It can shorten the process of searching effectively and avoid a tedious and unfavorable searching experience.
7. Skin & Color Changes
Varied user interface
  • You can chage the interface color of the browser as you wish, creating a user interface color of your own.
  • Even if you have changed the skin of the browser, this function is also available.
8. More Inventive Features
Webpage mute
  • Many web pages will make a sound automatically, such as blog websites and video advertisements etc. The unique function of webpage mute can disable sounds from all pages, leaving you a quiet browsing tour.
Intelligent address bar
  • The address bar in TheWorld 3.0 can intelligently list the websites in your favorites and history accoring to key words that you input. Intimate website hints will bring you a efficient browsing experience.
Tab groups
  • Tab groups can display tabs of one group in the same color, so that you can view, manage and close them conveniently.
Multifunctional start page
  • The start page in TheWorld 3.0 provides you convenient functions such as search, guide and recent tabs. Retaining advantages of the former versions, TheWorld 3.0 also enhances customization, which allows you to create an individual start page of your own.

Menurut Tommy, browser ni sangat sesuai untuk pengguna Internet Explorer yang tak suka guna Internet Explorer tetapi suka dengan configuration Internet Explorer. Lihat dan bandingkan sendiri.

Internet Explorer
Klik gambar untuk besarkan

TheWorld
Klik gambar untuk besarkan
Selain tu, download manager TheWorld ni mempunyai function yang hampir sama dengan Internet Download Manager! Transfer rate untuk download boleh tahan, average 100kb/s sekiranya browser tidak digunakan untuk perkara yang boleh melambatkan seperti menonton video di Youtube. Pesanan Tommy kepada kaki direct download, Semoga Berbahagia! Jadi apa tunggu lagi? Jom cuba browser ni! Kepada masta-masta yang terbaca artikel ni, harap betulkan mana-mana yang nenek salah. Kalau nak download installer TheWorld, klik je tajuk post ni.
Read More >>

Mengetahui ID Facebook Orang



Cuba klik link kat atas ni, apa beza dia? Link kat atas ni direct ke url yang sama, yang membezakan antara dua ni ialah link atas menggunakan ID manakala link di bawahnya menggunakan username. Camne kita nak tau ID profile Facebook sedangkan tuan punya profile menggunakan username? Mudah je.

Cara-caranya:
1. Pilih mana-mana profile Facebook. Contoh link yang nenek akan guna kali ni ialah https://www.facebook.com/sibutait.
2. Gantikan www dengan graph. Daripada link profile Facebook nenek tadi, dia jadi https://graph.facebook.com/sibutait.
Read More >>

Buat Status Facebook Via Milik Anda Sendiri

Credit to: vito luigi

Klik gambar untuk besarkan

Nampak tak ni? Sekarang ni macam-macam jenis status ada. Via Nokia 3310 lah, Handphone Kak Limah, macam-macam ada. Nak tau camne nak buat status camtu? Ni nenek nak ajar caranya:

1. Pergi ke Facebook Developers.

Klik gambar untuk besarkan

2. Klik Create New App.

3. Isi butiran seperti gambar-gambar di bawah dan klik Save Changes:

Klik gambar untuk besarkan

Klilk gambar untuk besarkan

Klik gambar untuk besarkan

4. Copy dan paste link di bawah di address bar dengan menggantikan AppID/APIKey dengan App ID/API Key untuk app yang cucu buat tadi.
https://www.facebook.com/connect/prompt_feed.php?api_key=AppID/APIKey
Klik gambar untuk besarkan

Klik gambar untuk besarkan

5. Kalau nak post kat wall kawan, cuma tambah &target_id=IDKawan pada link tadi dengan menggantikan IDKawan dengan ID Facebook kawan cucu.
Read More >>

Free Premium Account


Klik gambar unutk besarkan
Percuma! Percuma! Siapa nak akaun premium percuma? SilentHackers buat promotion ni. 1000 orang pertama yang berdaftar di website ni akan diupgrade kepada premium secara automatik! Lihat dan bandingkan sendiri.


uploadUR
Klik gambar untuk besarkan

MegaUpload
Klik gambar untuk besarkan

MediaFire
Klik gambar untuk besarkan
Puas bandingkan? Nenek bandingkan tiga je sebab yg ni lah paling bagus bagi nenek. uploadUR mula beroperasi pada 1hb Ogos 2011. Nenek saje sebarkan lambat sebab nak bagi laluan kat users SilentHackers untuk register dulu. Setakat sampai 3hb Ogos 2011, seramai 150 users berdaftar telah menjadi premium. Jadi, apa tunggu lagi? Jom register ramai-ramai sebelum terlambat! Terima kasih kepada edan. Klik tajuk post ni untuk terus ke uploadUR.
Read More >>

Download Video Youtube Tanpa Menggunakan Software

Credit to: sharkflys

Cucu suka dengan video yang cucu tengok di youtube? Cucu nak download tapi takde software yang boleh digunakan untuk download video seperti Youtube Downloader atau Internet Download Manager? Jangan risau, nenek ada penyelesaiannya. Tak perlu guna software pun boleh download video kat youtube!

Cara-caranya:
1. Pilih video yang cucu suka. Misalnya nenek suka video Barcode Brothers - Radio Girl di link http://www.youtube.com/watch?v=SPtG7BdqqAg.
2. Taip kick pada link video tersebut sebelum perkataan youtube. Daripada link youtube nenek tadi, dia jadi http://www.kickyoutube.com/watch?v=SPtG7BdqqAg.
3. Pilih mana-mana format video yang cucu nak dan download!

Kenapa cara ni lebih selamat?
1. Cucu tak perlu download software yang kesuciannya diragui.
2. Cucu tak perlu bayar untuk download. Kalau guna software, ada yang kena bayar kalau nak guna yang bukan versi trial.
Read More >>