Lajukan Internet Download Manager

Kali ni nenek nak bagi tips nak lajukan transfer rate untuk Internet Download Manager cucu. Walaupun transfer rate untuk Internet Download Manager ni dah cukup tinggi, mesti ada yang tak puas lagi kan? Tips ni mungkin dah lapok tapi nenek nak share gak dengan cucu-cucu semua manalah tau kot ada yang taktau lagi. ni cara-cara untuk lajukan transfer rate untuk Internet Download Manager cucu:

1. Klik Options pada tab Downloads.
2. Klik tab Connection dan tukarkan setting kepada tersebut:

Klik gambar untuk besarkan
Connection Type/Speed= Other:9999999
Default max. conn. number= 16

3. Klik OK.
4. Buka regedit dengan klik start dan search regedit.
5. Expand HKEY_CURRENT_USER dan software.
6. Klik pada DownloadManager dan double click pada ConnectionSpeed.
7. Tukarkan setting seperti berikut:

Klik gambar untuk besarkan
Value data= FFFFFFFF
Base= Hexadecimal

8. Klik OK dan tutup regedit.

Lihat hasilnya! Takdelah laju manapun. Cuma tingkatkan sebanyak 10%-20% je. Kalau ada mana-mana yang nenek salah tolong betulkan ye.

2 Responses to Lajukan Internet Download Manager

  1. naim says:

    Ilmu baru nenek..

    Elok sangat kaki donload cam naim nie..

    thank nenek.

    p/s: Erm.. SALAM LEBARAN DARIPADA naim,, ampun maaf jika ada buat silap selama perkenalan kita,

    jazakallah.. :P

  2. nenek says:

    slm lebarn gk naim .. sory klo de slh taip ke pe .. ati2 blek kg :)

Leave a Reply