Cantikkan Website

Klik gambar untuk besarkan
Amacam? Cantik tak nenek punya Facebook? Nak tau cmne nak buat? Senang je, cuma install add-on Stylish ke browser cucu. Setakat yang nenek tau, add-on Stylish ni untuk browser Firefox dan Chrome je. Kalau ada untuk browser lain, bagitau nenek ye. Cmne nak guna add-on ni? Ni caranya:


Firefox:

1. Install add-on Stylish.

2. Pergi ke UserStyles.

3. Search style untuk website yang cucu nak.

4. Kalau cucu ada pengetahuan mengenai HTML, buat atau edit style untuk website dengan kreativiti yang cucu ada. Klik Tools dan pilih Add-ons. Klik pada tab User Styles dan buat ikut suka!

5. Kalau cucu enable add-on bar, boleh skip Step 2 dan Step 3. Klik je pada logo Stylish dan klik Find styles for this site. Pilih style yang cucu suka.

Sebelum
Klik gambar untuk besarkan

Selepas
Klik gambar untuk besarkan


Chrome:

1. Install add-on Stylish.

2. Klik pada logo Stylish di penjuru kanan atas yang ada icon Costumize and control Google Chrome.

3. Klik Find more styles for this site.


4. Pilih style yang cucu suka.

5. Kalau cucu ada pengetahuan mengenai HTML, buat atau edit style untuk website dengan kreativiti yang cucu ada. Klik logo Stylish dan edit. Seterusnya buat ikut suka!

12 Responses to Cantikkan Website

  1. naim says:

    cun!!

    nenek loading macam biasa ke? atau berat?

  2. nenek says:

    oo,yg tu dpends .. tp nnek pny oke je .. cme fb je lmbt sket .. so nnek x ltk stylish kt fb :p

  3. naim says:

    ok.. not3d... ^^

    Akan cuba pabila streamyx kembali ok..

  4. nenek says:

    nina ckp oke je .. xtao arr yg len ckp cne .. good luck! ^^

  5. nenek says:

    oo,klo fb sme je arr .. ikot je step yg nnek bg tu :)

  6. Anonymous says:

    adehh nex tlonx saiaa nex .. ta rety lha .. biase lha budaa kg sahaje..

  7. nenek says:

    tang mne yg x phm tu?meh nnek bg phm .. tp jgn arr gne anonymous ^^

  8. kiki says:

    nk donlod stylish cmner?

  9. nenek says:

    Google Chrome : https://chrome.google.com/webstore/detail/fjnbnpbmkenffdnngjfgmeleoegfcffe

    Mozilla Firefox : https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/stylish/

  10. Anonymous says:

    utk browser SAFARI xde kew.....

  11. nenek says:

    x pasti lak.. xde kot.. lme dh x gne safari

Leave a Reply